FROM THE DESK OF:AHMED YUSUF, CHIEF ACCOUNTANT. NIGERIAN PORTS AUTHORITY (N.P.A)

Reply email: ahmedyusufesq1@hotmail.com

Dear Sir/Madam,
I am a Chief Accountant with the Nigerian Ports Authority ( N.P.A) and member of a 6 MAN presidential account Review Panel (comprising 2 Snr.Staff of CBN and 3 Snr, Staff of the finance ministry set up by present Civilian administration after just 3rd quarter account review of this finacial year 2004.

So far, we have come across a surplus of the sum of US$14.5M.(FOURTEEN MILLION FIVE HUNDRED UNTED STATES DOLLARS)which accrued as a result of deliberate re-award of the reconstruction of TIN-CAN (RORO) PORT,a contract awarded by the past military government of Rtd.General Abdusalami Abubakar.

This conatract has been already awarded , executed and the full contract amount disbursed to the rightful contractors upon the completion of the said contract .Inspite of this fact,this contract sum keep re- appearing yearly for payment,by the government through our apex bank , which is the Central Bank of Nigeria hence the emergence of this fund in question.

What I want from you now , is that you stand as the beneficiary of this fund which we(my colleagues & my humbleself) have agreed to release to you as the beneficiary . Do note that every documentation has been secured and all modalities have been put in place to secure this fund in your name as the contractor/beneficiary of this fund.
For your assistance , you will get:

20% of the total Sum.

10% for expenses during transaction. While-

70% for me and my colleagues.

Please notify me of your acceptance to carry out this transaction through the above E-mail address and provide your full phone/fax numbers & contact address so that we can commence immediately.I shall in turn inform you of the modalities for a formal application to secure the necessary approvals for the immediate release of this fund.

Finally, be informed that this transaction will only take (7) working days.Also note that due to my priviledged position I advise that you accord this transaction the utmost confidentiality that it deserves.

Best Regards
AHMED YUSUF

The following are some notes in Norwegian from my colleague, Per Andersen, who contributed this letter to my collection:

Jeg vet du har hatt mange skuffelser blant blant de mer useriøse aktørene i dette markedet, men disse hører heldigvis til unntakene. Så jeg tenkte jeg skulle formidle et 沬ig og seri?ent tilbud som viser Nigeria-brevenes sanne ansikt.

– Ahmed Yusuf, som du vil se, er en solid embetsmann og har i alle 岠tjent sitt land langt utover det noen kunne forvente. S堨ar han ogs堥n klar plan n岠han n堶il eksportere noen millioner tilsynelatende for 堳ikre sin alderdom.
Han skj? skepsisen han er utsatt for pga de h岲eisende tilbud noen av hans kyniske landsmenn tidligere har kommet med. Men Ahmed er ikke gr天g og han er villig til 堤ele sin gevinst gener?ed en 沬ig og helst allerede velst奮de samarbeidspartner. Han vet at slike partnere ikke vokser p場r沬 men at det fremdeles finnes genuint samfunnsengasjerte borgere i v岴 land som skj? at han egentlig ikke gj?tte for seg selv, men for alle sine millioner av landsmenn som – hvis regjeringen hadde f崴 kloen i disse pengene – ville g崴 ytterligere statsfinanisert undertrykkelse i m?br> Ahmed er b夥 klok og modig. Han vet at det ikke er mange han kan stole p堭 gjerne bare ham selv og kanskje en h室plukket rettenkende nordmann. Han trosser b夥 opinionen og negative avisskriverier. Hans m嬠er at disse millionene aldri mer skal brukes til korrupsjon, eller til 堳pre frykt – ja til og med til 堤repe hans landsmenn.
Ved 堨jelpe Ahmed kan vi endelig drive ekte utviklingshjelp. Ikke bare gir vi menneskene i Nigeria et bedre liv ved 堳vekke regimet finansielt, men som bonus vi f岠store summer inn i landet isteden for 堳ende penger ut.
Ahmed er en visjon沠mann. Han er i frontlinjen for 堵trydde terrorregimene i verden – mye mer effektivt enn alle Bush’s v尥n. Og samtidig klarer han det Bush ikke klarer – 堧j?e rike landene enda rikere. Ahmed er sann helt jeg ville v沴 stolt over 堫jenne!

Comments are closed